ГолосUA
09:05 13/07/2009

Православна церква по-своєму інтерпретувала права людини

Православна церква по-своєму інтерпретувала права людини.

Про це під час презентації українського перекладу основи вчення руської православної церкви «Про гідність, свободу і права людини» повідомив Високопреосвященний митрополит Сімферопольський та Кримський Лазар, передав кореспондент ГолосUA.

«Документ був представлений на розгляд Архієрейського собору руської православної церкви, що відбувся у червня минулого року і був схвалений ним. Український єпископат української православної церкви також брав у ньому участь і кожен з архієреїв також поставив свій підпис під документом, тому цей документ і важливий для України», — сказав священнослужитель.

Він наголосив, що презентація цього документу суспільству та правозахисному товариству має на меті розпочати дискусію про позицію церкви щодо прав людини.

Лазар додав, що документ не є власне каноном прав людини з погляду церкви, а лише інтерпретує їх через призму Божого закону.

За його словами, презентація цього документу проводиться з нагоди візиту в Україну патріарха Московського і вcієї Русі Кирила. За словами Лазара, патріарх Кирило має безпосереднє відношення до створення цього документу.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме