ГолосUA
12:49 05/05/2010

Православні організації вимагатимуть перейменувати вулицю Івана Мазепи у столиці

Православні організації, які візьмуть участь у хресній ході на честь Георгія Переможця 6 травня, вимагатимуть від Київради змінити назву вулиці Івана Мазепи.

Про це повідомив голова Всеукраїнської громадської організації «Православний вибір» Юрій Єгоров на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, під час хресної ходи учасники зупиняться біля Київради, рішенням якої вулиця, на якій знаходиться Києво-Печерська Лавра, була перейменована на вулицю Івана Мазепи. Така назва, як переконані православні, зачіпає почуття віруючих, адже Іван Мазепа був відокремлений від церкви. Окрім того, на території Лаври знаходяться могили людей, котрих він убив. «Ми неодноразово проводили опитування і переважна більшість жителів цієї вулиці та віруючих православної церкви, категорично проти такої назви вулиці», — сказав Ю. Єгоров.

Члени православних організацій вважають, що вулицю необхідно назвати Лаврською або повернути історичну назву — Нікольська. Крім того, за словами Ю. Єгорова, учасники ходи протестуватимуть проти будівництва пам’ятника Івану Мазепі на Площі Слави.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме