ГолосUA
17:11 09/06/2010

Правозахисні організації проситимуть Клінтон захистити свободу громадян України

Правозахисні організації підготували звернення до держсекретаря США Гіларі Клінтон з проханням захистити свободу громадян України щодо низки законопроектів, які знаходяться на розгляді ВР.

Про це заявив голова всеукраїнської профспілки “Народна солідарність” Олексій Кляшторний на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, звернення щодо законопроекту “Про порядок організації і проведення мирних заходів”, який фактично порушує права громадян на мирні збори, а також низки інших законопроектів, що знаходяться на розгляді у ВР, вже підготовлені Державному секретарю США Г. Клінтон, візит якої планується приблизно через місяць, та відповідальним за міжнародні зв’язки особам у Сенаті, а також до відповідних інституцій ЄС, Ради Європи та провідних європейських країн.

“Очевидно, що нині лише активна міжнародна увага та міжнародний тиск можуть зупинити українську владу і, в першу чергу, Президента Януковича, який за визнанням самих представників правлячої коаліції, є єдиним центром влади в Україні, тому саме від цієї людини залежить, чи буде прийнято загрозливі нормативні акти в такому вигляді, як вони наразі є, чи до них будуть внесені зміни, які зроблять їх більш-менш прийнятними нормативними актами, які дозволять нам залишатися вільними людьми у вільній країні”, — заявив О. Кляшторний.

Як вже повідомлялося, на 17 червня на друге читання у ВР готується розгляд проекту закону “Про порядок організації проведення мирних заходів”, який, на думку правозахисних організацій, суттєво погіршить практику організації мирних зборів і практично унеможливить їх проведення.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме