ГолосUA
07:42 13/10/2010

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ вимагає розслідування справ Гонгадзе та Климентьєва

 

ОБСЄ вимагає розслідування справ журналістів Георгія Гонгадзе та Василя Климентьєва.

 

Про це заявила представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дунья Міятович на прес-конференції у Києві, коментуючи свій візит в Україну та зустріч з керівництвом держави, передав кореспондент ГолосUA.

 

Д. Міятович висловила стурбованість тим, що випадки насильства та залякування на адресу працівників ЗМІ, можуть спричинити “охолоджуючий ефект” у сфері свободи слова в Україні. За її словами, цю негативну тенденцію посилило зникнення журналіста харківської газети “Новий стиль” Василя Климентьєва 11 серпня 2010 року, а також збільшення кількості атак проти інших працівників ЗМІ, особливо в регіонах України.

 

“Я бачу бажання влади демонструвати свої зобов'язання у сфері свободи ЗМІ. Для того, аби відновити довіру українського суспільства та міжнародної спільноти, влада має продовжувати публічно засуджувати та, що є більш важливим, швидко розслідувати всі випадки насильства та залякування журналістів, віддаючи перевагу розслідуванню справи Климентьєва, який досі вважається зниклим без вісти”, — сказала вона.

 

Д. Міятович привітала поновлення розслідування справи Георгія Гонгадзе та висловила сподівання, що замовників та виконавців цього жахливого злочину, нарешті притягнуть до відповідальності. “Г. Гонгадзе заслуговує на справедливість. Його багатостраждальна родина та колеги заслуговують на справедливість. Забезпечення безпеки працівників ЗМІ має бути пріоритетним завданням української влади. Це пріоритетне питання і для мене, і я буду за ним слідкувати”, — наголосила представник ОБСЄ.

 

О. Звенигора

Читайте также по теме