ГолосUA
17:03 27/01/2010

Представником ПАРЄ у Венеціанській комісії став український депутат Сергій Головатий

Представником Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у Венеціанській комісії став член української парламентської делегації, депутат від Партії регіонів Сергій Головатий, — передав кореспондент Голос UA зі Страсбурга.

Коментуючи своє призначення на цю посаду, Сергій Головатий нагадав, що раніше він був заступником голови юридичного комітету ПАРЄ та головою моніторингового комітету Асамблеї. «Тепер я обраний представником всієї ПАРЄ у Венеціанській комісії. Я буду представляти всю Асамблею як інститут Ради Європи в іншому інституті — Венеціанській комісії», — поінформував депутат.

За його словами, для ПАРЄ важливо мати свого представника у Венеціанській комісії, щоб робота цих інституцій Ради Європи координувалася між собою, зокрема, в сфері прав людини і моніторингу. «У Венеціанській комісії дуже багато питань на порядку денному, зокрема, й експертиза законодавства країн, які перебувають під моніторингом. Це проблемні країни – практично всі країни пострадянського простору. Все законодавство, яке ухвалюється й на вимогу моніторингового чи юридичного комітету Асамблеї має приводитися у відповідність до європейських стандартів, так само перебуває на експертизі у Венеціанські комісії. Ці речі треба координувати і представник Асамблеї у Венеціанській комісії якраз веде ці питання», — пояснив він.

Водночас Сергій Головатий зауважив, що не матиме впливу на рішення Венеціанської комісії. «Впливу на Комісію я не матиму, але я буду спостерігати, в який спосіб відбувається координація з приведення національного законодавства у відповідність до європейських стандартів, що здійснює з одного боку Асамблея у вигляді юридичного комітету, а з іншого боку – Венеціанська комісія», — зазначив регіонал. 

Звенигора

 

Читайте также по теме