ГолосUA
09:43 22/05/2009

Прем’єр-міністри країн СНД домовилися не чинити один одному перешкод

Глави урядів СНД домовилися не створювати додаткових перешкод для руху капіталів і людських ресурсів і взаємної торгівлі в рамках Співдружності.

Про це повідомила на прес-конференції за підсумками засідання Ради глав урядів в Астані прем’єр-міністр Молдови Зінаїда Гречана — передало РБК-Україна.

За її словами, глави урядів обговорили проблеми, пов’язані зі світовою фінансовою кризою, і розповіли про ситуацію в економіках своїх країн.

"Потрібно не створювати штучних перешкод для руху людських ресурсів, капіталів і взаємної торгівлі. Ми прийшли до такої згоди", — сказала вона.

За словами прем’єр-міністра Молдови, в ході засідання ради глави урядів були ухвалені рішення за більше ніж 18 питаннями порядку денного. Зокрема, був схвалений план заходів щодо реалізації першого етапу стратегії економічного розвитку СНД. Також було внесено необхідні зміни до стратегії співпраці країн СНД у сфері інформатизації та в план заходів щодо її реалізації до 2011 р., щоб привести ці документи у відповідність з вимогами часу.

Виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв додав, що глави урядів країн СНГ ухвалили рішення розробити план спільних заходів щодо запобігання розповсюдженню грипу A (H1N1).

 

Читайте также по теме