ГолосUA
09:18 16/09/2009

Прем’єр Молдови спростував інформацію про вихід країни зі складу СНД

Голова парламенту Молдови та виконуючий обов’язки президента республіки Міхай Гімпу спростував твердження про те, що молдавська влада збирається вийти зі складу СНД і вступати до Північноатлантичного альянсу.

Він заявив, що «вступ Молдови в НАТО або вихід із СНД не є завданнями правлячого у країні Альянсу за європейську інтеграцію (АЄІ)». Він також підкреслив, що молдавська влада має намір провести саміт глав держав і урядів СНД «на найвищому рівні» у жовтні в Кишиневі.

«Якщо вже Молдова опинилася в СНД, то не можна ножицями відрізувати цей факт. Ми виступали і виступаємо за співпрацю зі всіма країнами, як на двосторонній, так і на багатосторонній основі. Ми розвиватимемо цю співпрацю конструктивно і послідовно. А критикують нас комуністи, які за роки свого правління встигли перелаятися зі всім світом», — заявив Гімпу.

За його словами, «комуністи сварилися з Росією і поверталися обличчям до Заходу, потім сварилися із Заходом і поверталися обличчям до Росії». «Все це наносило збитку інтересам країни. Зараз вони намагаються критикувати нас і вигадувати те, чого не було. Вони говорять так, ніби НАТО вже знаходиться на першому поверсі парламенту Молдови і чекає, щоб ми туди прийшли», — сказав Гімпу.

Він відзначив, що «зараз питання так не стоїть — з ким бути, з НАТО або СНД». За його словами, ніхто в Альянсі не висуває на перший план вступ до НАТО або вихід із СНД, оскільки «спочатку слід зробити все можливе, щоб здолати кризу, особливо через просування реформ».

За матеріалами: «Интерфакс-Украина»

 

Читайте также по теме