ГолосUA
18:04 22/02/2010

Прем`єром стане той, хто зможе гарантувати створення коаліції — експерт

Більше шансів зайняти посаду прем’єр-міністра матиме той кандидат, який зможе гарантувати створення нової коаліції.

Про це сказав директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран кореспонденту ГолосUA.

“З точки зору політичної відповідальності було б логічним, якби прем’єром став кандидат із табору переможців. Але більше шансів матиме той кандидат, який зможе гарантувати створення нової коаліції. Прізвище Азарова як кандидата на посаду прем’єр-міністра називалося ще під час виборчої кампанії, за проведення якої у великій мірі відповідав Микола Азаров. Крім цього, він представляє старе крило партії і має серйозний вплив в середовищі ПР. А враховуючи, що зараз всередині ПР жорстка конкуренція, ставка на прем’єрство Азарова цілком логічна. Ця кандидатура могла б значною мірою нейтралізувати внутрішню боротьбу в ПР”, — сказав він.

Прізвище Арсенія Яценюка, на думку експерта, як кандидата, який теж має великі шанси очолити уряд, Віктор Янукович назвав, тому що лідер “Фронту змін” намагається об’єднати “Нашу Україну” під своїм іменем і завести її в коаліцію.

“За що відповідно “Наша Україна” може висувати вимогу щодо прем’єрства Яценюка. До речі, певних успіхів Яценюк вже досяг як в середовищі НУНС, так і в середовищі Партії регіонів”, — наголосив політолог.

Не назвати прізвища Сергія Тігіпка, на погляд політолога, було б неправильним. /> “Тігіпко має хорошу підтримку і його прізвище може впливати на електоральну підтримку Януковича. Загалом всі названі кандидати, мають майже рівні шанси очолити уряд.” — підсумував він.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме