ГолосUA
13:28 01/03/2010

Прем’єрство отримає кандидатура від Нашої України

Найвірогіднішою кандидатурою на посаду Прем’єр-міністра України є Віктор Ющенко, Арсеній Яценюк та Юрій Єхануров.

Таку думку в ексклюзивному коментарі журналісту ГолосUA висловив директор групи “Політтех” Тарас Березовець.

“Найбільш реальна кандидатура — представник від фракції “Наша Україна-Народна Самооборона”. Найбільш вірогідні кандидатури — Ющенко, Яценюк та Єхануров. Менш вірогідна кандидатура — Азаров. І зовсім фантастично зараз виглядає кандидатура Тігіпка”, — сказав він.

Також політолог спрогнозував, що міністерські крісла розподілятимуться між Партією регіонів та “Нашою Україною”.

“Більшість формуватимуть з Партії регіонів та представників від Нашої України. Комуністи і Литвинівці нічого не отримають”, — наголосив Т.Березовець.

Відповідаючи на запитання журналіста чому саме голосування за відставку уряду запланували на середу, 3 березня, а не на 2 березня, як того просила Ю.Тимошенко, політолог зауважив, що у Партія регіонів до середи ще збиратиме голоси для формування нової більшості.

“Відставка безперечно відбудеться. Там питання у кількості голосів. Просто на вівторок переговори не закінчилися успіхом. Партія регіонів з кожним днем долучає до своєї нової коаліції нових депутатів. Там може відбуватися один-два переходи. Вони чекають доки в них збереться потрібна кількість голосів для нової більшості, а потім відправлять у відставку”, — пояснив експерт.

Нагадаємо, Верховна Рада розгляне питання про висловлення недовіри Кабінету міністрів 3 березня. Рішення про це було ухвалене у понеділок, 1 березня на погоджувальній раді парламенту. Раніше Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко наполягала на призначенні розгляду питання про відставку уряду на вівторок, 2 березня.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме