ГолосUA
11:38 02/03/2009

Президент доручив перевірити діяльність банків-спекулянтів

4 березня Президент України Віктор Ющенко зустрінеться з керівниками 25 банків.

Про це на брифінгу повідомила його прес-секретар Ірина Ваннікова.

«Глава держави ініціював зустріч 4 березня з керівництвом 25 банків, які, за оперативною інформацією, здійснювали валютні операції дрібними сумами за підвищеним курсом і тим самим надавали неправильні орієнтири для ринку», — зазначила вона.

Ірина Ваннікова нагадала, що минулого тижня Президент України детально аналізував ситуацію на валютному ринку. На черговій нараді з керівництвом Національного банку та 10 найбільших банків, яка відбулася 27 лютого, було висвітлено низку проблем, в тому числі пов’язаних з рефінансуванням, збільшенням тягаря на позичальників в іноземній валюті через підвищення ставки тощо.

На зустрічі були присутні керівники Генеральної прокуратури, Служби безпеки та податкової міліції. «За результатами наради Президент України доручив узагальнити антикризовий план дій у банківській сфері», — повідомила Ірина Ванникова.

Крім того, за її словами, Президент звернув увагу, що обмінний курс зривається банками, котрі не виконують вимог валютного контролю, рекомендацій НБУ, а також банківської етики.

«Президент України жорстко попередив ці банки про неприпустимість такої практики у подальшому, розкритикував діяльність валютного контролю в Національному банку і доручив йому за участю вищезазначених силових відомств провести протягом 10 днів перевірку всіх аспектів діяльності цих банків, пов’язаних з валютним регулюванням», — сказала прес-секретар.

 

Читайте также по теме