ГолосUA
13:20 24/08/2010

Президент хоче подовжити свої повноваження до 7 років — Тимошенко

Президент Віктор Янукович хоче перенести проведення парламентських виборів на 2015 рік і продовжити термін повноваження глави держави до 7 років.

Про це заявила лідер об’єднаної опозиції Юлія Тимошенко на мітингу з нагоди Дня Незалежності, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, у Віктора Януковича є намір не проводити парламентські вибори у 2012 році. “Для того, аби остаточно закріпитися при владі, нинішня влада хоче перенести вибори до Верховної Ради на 2015 рік. І це цілком зрозуміло, адже навіщо владі вибори в країні, де людей хочуть бачити рабами, де думку людей не хочуть враховувати, а лише принижувати. Це цілком очевидно і зрозуміло, що сьогоднішня ситуація, коли в руках Януковича уся виконавча вертикаль, їм вигідно, аби ситуація, і в першу чергу у парламенті не змінювалася”, — підкреслила лідер партії “Батьківщина”.

Також, за словами Ю. Тимошенко, Янукович не збирається у 2015 році проводити вибори Президента. “Тобто, окрім того, що у нас залишиться діючий парламент без жодних змін, у нас ще й залишиться на 2 роки вперед той самий Президент. Я розумію главу держави, адже, якщо він йтиме і в подальшому такими кроками, обіцяючи реформи і не виконуючи їх, обіцяючи соціальні блага і водночас підвищуючи тарифи на компослуги, обіцяючи краще життя, а натомість країна не тільки залишається на місці, а й поступово йде униз, Януковичу буде важко втриматися на наступних президентських виборах. Тому ці дії взаємопов’язані і передбачають лише одне — подовження своїх повноважень для подальшого керування країною”, — зазначила вона.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме