ГолосUA
18:19 12/02/2009

Президент не буде платити компенсацію морякам «Фаїни»

Інформація про можливу компенсацію морякам судна «Фаїна» від протокольного фонду Президента в розмірі 1,3 млн. грн. з’явилася в зв’язку з помилковим використанням даних, підготовлених в апараті РНБО.

Про це заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Степан Гавриш, повідомило інформагентство «Інтерфакс-Україна».

«У зв’язку з опублікованою інформацією про можливу компенсацію морякам судна «Фаїна» від протокольного фонду президента в розмірі 1 млн. 300 тис. грн. заявляю наступне — надана інформація пов’язана з помилковим використанням мною даних, підготовлених в апараті РНБО», — наголосив він.

«Тому ця інформація не має і не могла мати ніякого відношення до реальної ситуації і не відповідає дійсності», — йдеться в повідомленні Гавриша, переданому прес-службою РНБО в четвер.

«Прошу вибачення в моряків «Фаїни» і їх родичів. Упевнений, що належні виплати і компенсації будуть здійснені власником судна «Фаїна» відповідно до чинного законодавства», — підкреслив Гавриш.

У середу він виклав інформацію про можливу компенсацію морякам «Фаїни» із протокольного фонду Президента.

Однак на брифінгу в четвер керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату Президента Роман Жуковський заявив, що кошти на компенсацію можуть бути виділені тільки з резервного фонду Кабінету міністрів, яким розпоряджається уряд.

 

Читайте также по теме