ГолосUA
18:14 28/04/2009

Президент Польщі пообіцяв Богатирьовій підтримати українську євроінтеграцію

В рамках робочого візиту до Республіки Польща, відбулася зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової з Президентом Польщі Лєхом Качинським. />  

Про це ГолосUA повідомили в Апараті РНБО.

В ході зустрічі Президент Польщі і Секретар РНБО України відзначили добросусідський характер відносин між двома країнами, тісні історичні зв’язки між двома націями, а також партнерське співробітництво в економічній, політичній, безпековій та інших сферах життя держав.

Обговорюючи внутрішньополітичну ситуацію в Україні, Раїса Богатирьова відзначила, що процес створення дієвої влади є складним, але не драматичним. За її словами, Президент України Віктор Ющенко вжив надзусиль, аби в умовах фінансової та економічної кризи уникнути розбалансування влади. Саме тому, Президентом було подано на розгляд парламенту проект нової редакції Конституції України. Президент сподівається, що серед політичних сил України відбудеться консенсус щодо необхідності продовження конституційної реформи.

За словами Секретаря РНБО України, глава української держави розглядає свій проект Конституції не як остаточний і незмінний, а як імпульс для подальшого продуктивного діалогу у Верховній Раді України.

У свою чергу, Президент Польщі Л.Качинський підкреслив особливий характер відносин між обома країнами та відзначив постійний і конструктивний діалог на найвищому рівні.

На переконання Л.Качинського в Україні немає проблем з демократією, а деякі проблеми з результативністю демократії свідчать лише про потребу працювати спільно в цьому процесі всім гілкам влади.

Президент Польші запевнив, що й надалі не відмовиться підтримувати євроінтеграційні прагнення України, мова про перспективи яких йтиме 7 травня на саміті у Празі.

В свою чергу Р.Богатирьова підкреслила, що Україна високо цінує підтримку Польщі і подякувала пану Качинському за особистий внесок в розвиток українсько-польських відносин. Секретар РНБО України висловила сподівання, що співпраця між двома державами і надалі відповідатиме духу стратегічного партнерства.

 

Читайте также по теме