ГолосUA
10:31 11/12/2008

Президент попросив спікера, аби парламент позасідав

Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі зі спікером Верховної Ради Володимиром Литвином наголосив, що парламент має до кінця року пропрацювати хоча б два тижні у пленарному режимі.

Про це Голосу.UA повідомили у прес-службі Глави держави.

«Я сподіваюся, що до кінця цього року буде два повноцінних парламентські тижні», – зазначив Віктор Ющенко.

У відповідь Володимир Литвин наголосив, що Верховна Рада працюватиме, «якщо буде спільний підхід». «Якщо Верховна Рада зможе попрацювати у стабільних умовах до кінця цього року, якщо буде спільний підхід, це вселить надію в людей і дасть відповідні результати», – зазначив голова ВР.

Під час зустрічі глава держави також висловив сподівання, що обрання спікера розблокує роботу вищого законодавчого органу країни. «Сподіваюся, що це достатньо важливий крок для того, щоб зорганізувати продуктивну роботу парламенту», – сказав він.

Президент підкреслив, що ситуація в державі «є дуже непростою, як у політичному сенсі, так і з економікою». Головне завдання сьогодні, за його словами, сконцентруватися над подоланням економічної кризи. Відтак Віктор Ющенко висловив сподівання, що Верховна Рада невідкладно розпочне розгляд та прийняття пакета антикризових законопроектів. «Це приблизно 22–23 закони. Я сподіваюся, що з наступного тижня ми так організуємо роботу, щоб ці закони поставити на перший план», – зазначив глава держави.

Також Віктор Ющенко очікує від парламенту прийняття Державного бюджету на 2009 рік. «Я думаю, важливо було поставити за завдання прийняти бюджет у цьому році й увійти у наступний рік, як того і вимагає законодавство, з бюджетом», – наголосив він. Президент зауважив, що «по складності бюджет на 2009 рік – небувалий». «Починаючи з теми економіки, прогнозуються показники, які ставлять під сумнів дуже багато речей економічного порядку, зайнятості, і я сказав би, соціальних стандартів», – наголосив глава держави. Над головним фінансовим документом 2009 року треба багато працювати, підкреслив Віктор Ющенко.  

Окрім того, під час зустрічі Президент порушив питання щодо роботи Національного банку України та Міністерства фінансів, звернувши увагу на неприпустимість політизації навколо їхньої діяльності. Президент попросив голову Верховної Ради по можливості «стримувати гарячі заяви» щодо роботи Міністерства фінансів та Національного банку, оскільки такі заяви можуть призвести до «великих економічних втрат».  

У свою чергу Володимир Литвин підкреслив, що розуміє «всю складність і відповідальність з приводу того, що відбувається, і що потрібно робити». «Не така страшна криза, яка

 

Читайте также по теме