ГолосUA
10:19 01/12/2009

Президент прийняв вірчі грамоти послів (за сумісництвом) дев’яти країн

Президент України Віктор Ющенко прийняв вірчі грамоти послів (за сумісництвом) Австралії, Боснії і Герцеговини, Республіки Ботсвана, Ірландії, Демократичної Республіки Конго, Малаві, Нової Зеландії, Республіки Перу та Республіки Судан. Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Президента.

«Україна надає вагомого значення розвиткові дружніх і взаємовигідних відносин із кожною з ваших країн. Щиро бажаю успіху у вашій праці і прошу прийняти найвище запевнення у твердому намірі України розвивати тісне, практичне, максимально орієнтоване на результат співробітництво з кожною країною, яку представляєте», – сказав Президент під час церемонії.

Глава держави наголосив, що стратегічні пріоритети Української держави полягають в реалізації курсу європейської та євроатлантичної інтеграції, що передбачає повноцінне входження в політичну, економічну і безпекову архітектуру Об’єднаної Європи (членство в ЄС і НАТО), а також у розвитку стратегічного партнерства з Російською Федерацією і США, тісного регіонального партнерства і динамічної, продуктивної співпраці з усіма регіонами світу.

Говорячи про Україну як вільну демократичну державу, Віктор Ющенко нагадав, що у січні в Україні відбудуться президентські вибори. «Хочу запевнити вас, що вибори відбудуться з цілковитим додержанням демократичних стандартів. Перемога демократії на цих виборах означатиме й нові можливості для нашої з вами співпраці», – сказав Віктор Ющенко.

Президент назвав символічним те, що дипломати розпочинають свою місію в Україні у день, коли 18 років тому – 1 грудня 1991 року Український народ підтвердив Акт проголошення незалежності України.

Глава держави висловив особливу вдячність представникам Австралії і Перу – державам, які виявили велику солідарність з українцями і визнали геноцидом Голодомор, вчинений в Україні у 1932-33 роках.

 

Читайте также по теме