ГолосUA
14:23 18/12/2008

Президент пропонує повернути пільги високотехнологічним підприємствам

У рамках робочої поїздки до Миколаївської області Президент України Віктор Ющенко взяв участь у заходах з нагоди виведення з доку корпусу танкера-хімовоза, виготовленого підприємством «Дамен Шіпярдс Океан» на замовлення російсько-норвезької компанії.

Про це Голос.UA повідомили у прес-службі Президента.

«У нас є дуже високий клас суднобудування, і галузь розвивається дуже динамічно», – сказав Президент у виступі під час перебування на заводі, підкресливши, що таким чином Україна утверджується як морська держава.

Він назвав підприємство успішним прикладом іноземної інвестиції, висловивши упевненість, що завод гідно витримає фінансово-економічну кризу.

«Портфель є, робота на майбутнє є, замовлення сформовані, і 2009 рік бачиться не песимістично», – сказав Президент.

Водночас він назвав помилкою те, що заводу було скасовано пільги, які він мав у рамках вільної економічної зони. Через цей крок, за словами В. Ющенка, відбувся відтік високотехнологічного виробництва у суднобудуванні за кордон. Президент висловився за те, щоб відновити режим економічного сприяння, який мав завод.

«Через тиждень, коли ми формуватимемо наступний пакет змін до стабілізаційної політики, ми повинні такого роду проекти захистити, повернути статус державного сприяння і через це створити робочі місця, нові потужності», – сказав глава держави.

Для довідки: Акціонерне товариство «Дамен Шіпярдс Океан» створено у 2001 році на базі ДП «Суднобудiвний завод «Океан», що заснований 1951 року. За роки існування заводом побудовано i передано замовникам майже 400 суден загальним тоннажем понад 3,5 млн. тонн. Завод здійснював будівництво цивільних суден за 34 проектами: морські буксири-рятувальники, науково-дослiднi судна, лiсовози, рибодобувні судна, рефрижератори та рибообробні бази, супертраулери та нафторудовози, балкери, судна типу «Ро-Ро» тощо.

Читайте также по теме