ГолосUA
14:37 06/11/2008

Президент просить іноземні банки підкинути грошей своїм українським «донькам»

Кредит Міжнародного валютного фонду у розмірі 16,43 млрд. доларів є гарантією зовнішньої платоспроможності України. /> Про це заявив заступник глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук сьогодні на брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН.
«Це так звана подушка, яка при позитивному сценарії не використовуватиметься, але буде певною гарантією з погляду платоспроможності України», — сказав А.Гончарук , коментуючи результати сьогоднішньої зустрічі Президента України Віктора Ющенка з керівниками дипломатичних місій країн «Великої сімки» і Єврокомісії.
За його словами, всі дипломати «аплодували» антикризовим заходам, ініційованим Президентом і надалі покладеним в основу пакета законів для мінімізації впливу світової кризи на економіку України.
А. Гончарук також повідомив, що в ході зустрічі дипломати заявили, що уряди їх країн готові і надалі підтримувати дії Президента і української влади зі стабілізації ситуації в економіці.
За словами А.Гончарука, на зустрічі В.Ющенко підкреслив, що для України незмінним залишається пріоритет по залученню прямого іноземного капіталу в реалізацію інфраструктурних проектів в Україні, зокрема у сфері енергетики і підготовки до проведення в 2012 році Чемпіонату Європи з футболу.
Заступник глави Секретаріату Президента повідомив, що В.Ющенко має намір найближчим часом продовжити консультації з представниками банківського сектору і металургійної галузі для стабілізації ситуації в економіці.
«У найближчі тижні буде організована зустріч Президента з представниками іноземного бізнесу. Президент має намір звернутися до зарубіжних банків, які мають в Україні свої дочірні філіали, з проханням підтримати ліквідність своїх «дочок», — сказав А.Гончарук.

 

Читайте также по теме