ГолосUA
14:35 17/10/2008

Президент провів зустріч з представниками місії МВФ

Президент провів зустріч з представниками місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), де центральною темою зустрічі було обговорення наслідків світової фінансової кризи для України та шляхи її подолання.

Про це повідомили кореспонденту Голос.UA в прес-службі Президента України.

На початку зустрічі Віктор Ющенко зауважив, що українська економіка вже переживала кризові періоди, проте їй вдавалося їх подолати.

Глава держави запропонував спільно дати оцінки ризикам, які несуть для українського ринку внутрішні та зовнішні економічні процеси. «Зараз ситуація на зовнішньому і на внутрішньому ринку не є простою, але я категоричний оптиміст і переконаний, якщо ми розробимо системні кроки, то найдемо правильну відповідь для вкладників, бізнесу, фінансової системи», — сказав Президент.

Крім того, Ющенко повідомив про консолідований план антикризових дій, які розробляють українські інституції щодо економічної та фінансової політики, і сподівається на підтримку з боку МВФ та інших міжнародних фінансових інституцій.

У зустрічі взяли участь голова місії МВФ Джейла Пазарбазіолу, заступник голови місії Марк Фланаган та голова постійного представництва МВФ в Україні Балаж Хорват. З української сторони учасниками зустрічі були міністр фінансів Віктор Пинзеник, голова Національного банку Володимир Стельмах, перший заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак та заступник Глави Секретаріату Андрій Гончарук.

 

Читайте также по теме