Даниил Кляхин
13:11 16/10/2010

Президент Росії визначився із кандидатурою на посаду мера Москви

 

size="4">Президент РФ Дмитро Медведєв внесе для розгляду до Московської міської думи кандидатуру віце-прем’єра Росії Сергія Собяніна на пост мера Москви.

 

size="4">Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Кремля.

Під час зустрічі із кандидатом у мери президент Дмитро Медведєв підкреслив, що на нього чекає відповідальна робота і висловив упевненість, що Сергій Собянін з нею впорається.

 

size="4">«Я впевнений, що це дуже складна робота, відповідальна робота, яка вам по плечу», — сказав президент.

 

size="4">За словами Д. Медведєва, у Москві зараз чимало проблем, які доведеться вирішувати новому меру: «У Москві, на жаль, є проблеми, пов’язані з її столичним статусом і величезним населенням, пробки. Всі про це говорять. У Москві дуже важко пересуватися і, незважаючи на те, що населення Москви зростає, зростає кількість автомобілів, я впевнений, що за наявності бажання і певних можливостей цю проблему, якщо не повністю вдасться вирішити, то, у всякому разі, істотно вплинути, поліпшити ситуацію з трафіком по Москві».

Серед інших першочергових завдань Медведєв назвав боротьбу із корупцією та підняття соціального статусу москвичів.

 

size="4">За російськими законами, після подання президентом кандидатури на пост мера Москви, його має затвердити Московська міська дума.

 

size="4">Довідка. Сергію Собяніну – 52 роки, народився у Тюменській області. У 2000 році був губернатором Тюменської області, з наступного року входить до вищих керівних органів провладної партії «Єдина Росія». Очолював Адміністрацію президента РФ, а також передвиборчий штаб нинішнього керівника Росії Дмитра Медведєва. Зараз займає посаду віце-прем’єр-міністра в уряді Путіна.

 

 

size="4">Д. Кляхін

Читайте также по теме