Даниил Кляхин
05:30 14/10/2010

Президент Росії вручив орден Мужності українському льотчику

Командир авіаційної ескадрильї МНС України Володимир Леонов отримав сьогодні орден Мужності з рук президента РФ Дмитра Медведєва.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Кремля.

Володимир Леонов отримав російський орден за мужність та героїзм, проявлені під час гасіння лісових пожеж влітку цього року у Росії. Тоді російський президент своїм указом нагородив групу українських пілотів, які на літаках та вертольотах МНС України допомагали у гасіння пожеж у кількох російських регіонах.

А у Кремлі відбувся урочистий прийом, на який були запрошені керівники іноземних та російських пожежних, правоохоронних та авіаційних підрозділів, нагороджені орденами та медалями Росії – з Німеччини, Болгарії, Італії, Туреччини, Казахстану, Латвії, Литви, Польщі та інших країн. Україну в Кремлі представляв командир авіаційної ескадрильї МНС України Володимир Леонов.

«Я окремо хотів би привітати представників зарубіжних служб, рятувальних підрозділів, які прийшли на допомогу нашій країні. Ми щиро вдячні пожежним і льотчикам з п’ятнадцяти держав, які пліч-о-пліч зі своїми російськими колегами протистояли стихії, вирішували дуже складні завдання», — відзначив у своїй промові Дмитро Медведєв.

Читайте также по теме