ГолосUA
14:25 21/07/2010

Президент та уряд порушили найбільшу обіцянку 2010 року — Томенко (додано ГОЛОС)

Підтримавши підвищення на 50% вартості природного газу для населення Президент та уряд порушили найголовнішу обіцянку виборчої кампанії 2010 року — не піднімати тарифи на газ.

Про це заявив віце-спікер парламенту Микола Томенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

/> (ГОЛОС)

“Президент і уряд порушили головну обіцянку 2010 року, причому, не лише передвиборчу, а й обіцянку, яку вони давали як посадові особи”, — зауважив він.

За його словами, не вдаючись до економічної природи прийняття цього рішення команда Президента та уряд як мінімум мають понести політичну відповідальність за таке рішення.

“Сьогодні в прямому ефірі Президент мусив би вийти до народу і сказати: “Шановні громадяни, ми не змогли виконати обіцянки, і я прошу вибачення перед вами, як кандидат у Президенти, я щиро вірив, що ми це зробимо, але економічно склалось так, що 9 млн. людей не зможуть заплатити підвищені тарифи”, — відзначив політик.

Однак, при цьому М. Томенко спрогнозував, що вибачатись перед українським народом ніхто не буде, тому що влада вважає, що це нормальне рішення.

Також він додав, що Міністерство юстиції зареєструвало постанову у той же день після її прийняття, що свідчить проте, що таке рішення було заздалегідь узгоджене і його скасовувати не будуть.

Нагадаємо, 13 липня цього року НКРЕ ухвалила рішення щодо підвищення вартості природного газу для населення на 50%.

К. Коваленко
 

 

Читайте также по теме