ГолосUA
05:12 14/04/2010

Президент України зустрівся з Генеральним секретарем ООН

У Вашингтоні відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

На початку зустрічі Генеральний секретар ООН привітав Україну з проведенням демократичних виборів.

Президент зазначив, що нині наша держава, як і багато країн світу, шукає можливості ефективного подолання негативних наслідків фінансово-економічної кризи. Головною запорукою цього, на переконання В. Януковича, є те, що сьогодні влада в Україні згуртована, працює «єдиний ланцюг»: Президент – уряд – парламентська коаліція.

Глава держави також відзначив важливість проведення Саміту з питань ядерної безпеки та участі у цьому заході України, зважаючи на наявність у нас атомних електростанцій.

«Ми шукаємо можливості, як перейти на нові технології використання низькозбагаченого урану на наших АЕС», – підкреслив він.

Генеральний секретар ООН погодився з Президентом щодо важливості участі нашої держави у Саміті, оскільки Україна має необхідний досвід за темою Саміту, і може ним поділитися.

У ході розмови Президент, крім того, наголосив на необхідності звернутися до країн-донорів щодо поновлення співпраці зі спорудження об’єкта «Укриття» на Чорнобильській АЕС. Він повідомив про намір зустрітися в ході Саміту з Генеральним директором МАГАТЕ Юкією Амано та звернутися до нього з відповідною пропозицією щодо ЧАЕС.

«Вирішення цього питання важливо з огляду на наближення 24-ї річниці Чорнобильської трагедії і підготовки до 25-ї річниці», – наголосив В. Янукович.

Президент також виступив з ініціативою провести міжнародну конференцію за участю України, Росії та Білорусі, присвячену 25-й річниці Чорнобильської катастрофи.

Глава держави запросив Генерального секретаря ООН відвідати Україну. Пан Гі Мун відповів, що обов’язково скористається цією можливістю.

 

Читайте также по теме