ГолосUA
14:51 19/11/2008

Президент відвідав «Турбоатом»

У рамках робочої поїздки на Харківщину Президент України Віктор Ющенко відвідав відкрите акціонерне товариство «Турбоатом». Про це «Голос.UA» повідомили в прес-службі Глави держави. /> У своєму виступі на зустрічі з трудовим колективом підприємства Президент підкреслив, що з великим задоволенням ознайомився із виробничими потужностями «Турбоатому», яким, безумовно, наша держава сьогодні може пишатися.
«Коли ми говоримо про ситуацію на економічному ринку, мені приємно відзначити, що криза на це підприємство не дійде. Запорука цього — попит на унікальну продукцію, яка тут виробляється, — вона є супердефіцитною», — сказав В.Ющенко.
Він нагадав, що два роки тому було прийнято Енергетичну стратегію, в основі якої — розбудова ядерної енергетики в Україні. «Якщо ми хочемо подужати цю національну програму, ми можемо це зробити тільки на «Турбоатомі», — підкреслив Президент. За його словами, тільки для нових енергоблоків АЕС відповідно до Енергетичної стратегії на період до 2030 року необхідно збудувати 21 комплект основного обладнання. «Переконаний, що це те замовлення, яке невдовзі отримає ваш завод для того, щоб забезпечити всю стратегію ядерної енергетики країни на найближчі 15 років. Я зроблю все необхідне для того, щоб ключова для України стратегічна енергетична програма, яка передбачає розбудову ядерної енергетики, була покладена на ваші плечі», — сказав Віктор Ющенко.
Глава держави запевнив, що особисто контролює питання притягнення до відповідальності причетних до рейдерських атак цього підприємства. Він заявив, що не допустить втрати державою надзвичайно важливого активу стратегічного значення.

 

Читайте также по теме