ГолосUA
13:02 24/11/2008

Президент вирішив захистити малозабезпечених мешканців гуртожитків

Президент України Віктор Ющенко сьогодні підписав Указ «Про заходи щодо забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків». /> Про це сьогодні на брифінгу заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.
За її словами, Президент переконаний, що у нинішніх економічних умовах особливої турботи потребують малозабезпечені громадяни, зокрема ті, що проживають у гуртожитках.
«Саме тому Віктор Ющенко сьогодні акцентує увагу уряду на цьому актуальному питанні», — зазначила Ірина Ванникова.
Згідно з Указом глави держави, Кабінет Міністрів має у дводенний строк створити міжвідомчу комісію з опрацювання механізму реалізації права мешканців гуртожитків на приватизацію займаного ними житла та підготовки законопроекту щодо внесення відповідних змін до законодавчих актів. «Протягом місяця підготовлений міжвідомчою комісією законопроект має бути внесений на розгляд Верховної Ради України», – підкреслила секретар Президента.
В Указі також відзначається, що Міністерство юстиції протягом тижня має вжити заходів щодо унеможливлення примусового виселення мешканців з гуртожитків до законодавчого врегулювання питання реалізації їхнього права на приватизацію цього житла.
МВС у тижневий термін має забезпечити реєстрацію місця проживання громадян, видачі паспортів України громадянам, які досягли відповідного віку і проживають у гуртожитках.

 

Читайте также по теме