ГолосUA
10:44 07/11/2008

Президент закликав перейнятися проблемами людей із вадами зору

На робочій нараді з питань становища інвалідів з вадами зору Президент закликав не залишатись байдужими до проблем сліпих. Про це повідомляє прес-служба Президента.

У вступному слові Віктор Ющенко наголосив, що проблемою залишається низький рівень інтеграції інвалідів зору до суспільства. Наприклад, ускладнений доступ такої групи людей до освіти. Президент також вказав на дискримінаційні умови для працевлаштування інвалідів з вадами зору. Президент звернувся до Міністра праці і соціальної політики з проханням розробити методику обчислення показника зайнятості інвалідів з вадами зору протягом десяти днів.

Віктор Ющенко відзначив ускладнений доступ інвалідів з вадами зору до об’єктів громадської інфраструктури, транспорту, засобів зв’язку. Президент нагадав, що у вересні підписав Конвенцію ООН про права інвалідів, проте її норма про маркування надписами шрифтом Брайля дверей в установах соціального призначення не виконується в Україні.

Чисельність членів Українського товариства сліпих – 48,2 тис. осіб, із них: 25,3 тис. інвалідів І групи, 21,2 тис. інвалідів ІІ групи, 1,7 тис. – зрячих осіб. У 2008 році видатки на реалізацію програм соціального захисту інвалідів з Державного бюджету України (за спеціальним та загальним фондами) через Мінпраці складуть понад 2,7 млрд. грн., що на 500 млн. більше, ніж у 2007 році.

 

Читайте также по теме