ГолосUA
06:44 09/10/2008

Президент закликає італійський бізнес інвестувати в українську економіку

Україна готова до активізації співпраці з італійським бізнесом у багатьох сферах господарства, зокрема, в енергетичній та металургійній галузях. 

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі з керівниками об’єднань промисловців та підприємців, провідними банкірами та бізнесменами Італії, закликавши їх до інтенсифікації співробітництва з нашою державою. 

Він також запросив італійські компанії до активного інвестування у проекти, пов’язані з проведенням у нашій країні фіналу ЄВРО-2012. Йдеться, зокрема, про спорудження і модернізацію транспортних мереж, спортивної, культурної, туристичної інфраструктури. 

За словами Президента, Україна зацікавлена у залученні іноземних інвестицій у видобуток вуглеводнів на своїй території, а також у проекти, пов’язані зі збільшенням енергоефективності виробництва. 

У своєму виступі Президент нагадав про масштабні інвестиційні проекти, які втілюються італійськими компаніями в Україні, – модернізацію Алчевського металургійного комбінату за участю компанії «Дюферко», реконструкцію АТ «Азовсталь» консорціумом, до складу якого увійшла компанія «Даніелі», а також спільне з компанією «Даніелі» будівництво сталеплавильного комплексу в Дніпропетровську. Успішний вихід на українські ринки здійснили італійські банки «УніКредит» і «Банка Інтеза», страхова компанія «Ассікураціоні Дженералі».  />  

Читайте также по теме