Президент заветував би Податковий кодекс і без підприємців на Майдані — Горіна

 

face="Times New Roman, serif">Президент наклав би “вето” на Податковий кодекс навіть без протестів підприємців.

 

face="Times New Roman, serif">Про це заявила народний депутат, фракція Партії регіонів, член парламентського Комітету з питань економічної політики Ірина Горіна у ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

face="Times New Roman, serif">Навіть, якщо би підприємці й не вийшли на вулицю, а просто відбувалася би якась дискусія на різних рівнях, і Президент отримав би той Податковий кодекс, який він отримав, він все одно наклав би на нього вето. Підприємці ж є активною групою, яка просто заявила про себе першою”, — сказала вона.

 

face="Times New Roman, serif">За словами І. Горіної, це пояснюється прагненням Віктора Януковича проконтролювати, аби були дотримані інтереси та права усіх верств населення, включаючи підприємців чи пенсіонерів — бо саме Президент очолює реформаторський курс країни. Тож, основним мотивом дій Віктора Януковича є те, що у документі, який потрапив до Президента вечері п'ятниці з парламенту, порушувалося право людей займатися підприємницькою діяльністю, мати можливість захищатися від податкового тиску у судах. Президент вважає, що за рахунок збільшення податкового тиску на малих підприємців суттєво поповнити бюджет неможливо, додала вона.

 

face="Times New Roman, serif">Водночас І. Горіна запевнила, що всі гострі моменти, які зараз хвилюють людей, у пропозиціях Президента будуть зняті. А все, що стосується змін у оподаткуванні та регуляторних речах, не притаманних Україні чи більш європейських — я вважаю, це не треба змінювати, навпаки, спробувати впровадити”, — підкреслила І. Горіна.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...