ГолосUA
11:46 29/01/2009

Президент звернувся до суду розтлумачити повноваження ВР в частині звільнення з посади голови Нацбанку

Президент України Віктор Ющенко, згідно зі своїми повноваженнями, звернувся до Конституційного Суду України з клопотанням щодо тлумачення повноважень Верховної Ради в частині звільнення з посади Голови Національного банку за поданням Президента.

Це повідомила Заступник Глави Секретаріату Президента України — Представник Президента в Конституційному Суді — Представник Президента в Центральній виборчій комісії Марина Ставнійчук.

За її словами, підставою для внесення такого конституційного подання є практична необхідність в офіційній інтерпретації відповідних положень Конституції України, а також фактичні обставини прийняття Верховною Ради Постанови від 26 січня 2009 року №904-VІ «Про діяльність Національного банку України в період фінансової кризи та стан виконання рішень Верховної Ради України з цих питань».

У зв’язку зі складною економічною ситуацією в країні та складним станом у фінансовій сфері нашої держави, враховуючи важливість порушеного питання, Президент України просить Конституційний Суд розглянути це подання невідкладно.

Брати участь у конституційному провадженні за цим поданням уповноважено заступника Глави Секретаріату Президента України — Представника Президента України у КСУ та ЦВК М.Ставнійчук.

 

Читайте также по теме