ГолосUA
14:32 23/12/2009

Президентські вибори 2010 року будуть непростими — Керівник місії спостерігачів від Міжпарламентської асамблеї СНГ

Президентські вибори 2010 року будуть непростими.

Таку думку висловив на прес-конференції Керівник місії спостерігачів від Міжпарламентської асамблеї країн СНГ на президентських виборах в Україні Олександр Торшин, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, основна складність президентських виборів 2010 року полягає в тому, що вони проходитимуть на початку наступного року, а передвиборча кампанія відбувається наприкінці поточного.

"Що таке кінець року? Йде підготовка бюджету, з’являються різні складності. Кінець року, грошей не вистачає, потрібні виплати бюджетникам, і водночас потрібно фінансувати виборчу кампанію. Самий розпал передвиборчої кампанії почнеться з новорічних свят. Також потрібно враховувати, як партії та їх кандидати будуть вести свою роботу, коли народ буде серйозно святкувати найулюбленіше та найнародніше свято", — зауважив він.

Також О. Торшин зазначив, що, враховуючи фінансову ситуацію в країні, кількість кандидатів у президенти є значною, і це також є особливістю цих виборів.

Окрім того, О. Торшин зауважив, що фальсифікацій на виборчих дільницях не передбачається, а питання прямого підкупу виборців однозначно трактувати важко.

"Я не знаю, що вважати за підкуп. Зараз свята, заведено дарувати подарунки. Що ж я, як кандидат в президенти, не можу нікому подарувати подарунок? Тому це питання делікатне. Ми будемо фіксувати всі ці порушення", — сказав О. Торшин.

Місія спостерігачів від Міжпарламентської асамблеї країн СНГ почала свою роботу 10 грудня 2009 року. Всього за перебігом виборів стежитимуть 67 спостерігачів з восьми країн від цієї організації.

М.Олексевич

 

Читайте также по теме