ГолосUA
11:50 01/01/2011

При Харківській облдержадміністрації створять Громадську раду

До 11 лютого при Харківській обласній державній адміністрації буде створено Громадську раду. Про це повідомив начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Володимир Зінченко. За його словами, новостворена Громадська рада матиме широкі повноваження.

«Громадська рада може надавати пропозиції щодо нормативно-правових актів та роботи посадовців, проводити громадську експертизу, до якої обов’язково прислухається влада, вимагати виконання посадовцями антикорупційного законодавства. Також вона може здійснювати громадський контроль за врахуванням владою пропозицій та зауважень громадськості, допомагати органу влади працювати більш ефективно в інтересах суспільства. Рішення громадської ради є обов’язковим для розгляду органами влади, про діяльність членів громадської ради знатиме вся область», — повідомив В. Зінченко.

До складу Громадської ради зможуть ввійти представники громадських, релігійних, благодійних організацій, профспілок та їх об’єднань, творчих спілок та асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших установ. Чисельність Громадської ради буде визначена установчими зборами та залежатиме від кількості заявок.

 

 

Читайте также по теме