ГолосUA
11:26 09/04/2010

При Кабінеті міністрів буде створено раду промисловців та підприємців

Союз промисловців та підприємців України для співпраці з Кабінетом міністрів створив Економічну раду.

Про це повідомив президент Союзу промисловців та підприємців України Анатолій Кінах на першому установчому засіданні Економічної ради, передав кореспондент ГолосUA.

«Метою створення цієї ради є розробка стратегії економічного розвитку України. Напрацювання науковою спільнотою консолідованих пропозицій щодо економічного зростання держави. Це відновлення діалогу між бізнесом та владою», — сказав він.

За його словами, до складу Економічної ради увійшли представники Союзу промисловців та підприємців, Всеукраїнська спілка вчених-економістів, представники органів державної влади, науковці, експерти.

А. Кінах наголосив, що владні інститути часто ухвалюють рішення, зважаючи не на економічну площину, а керуючись особистими інтересами. «Тому повинен бути орган, що контролюватиме цей процес. Наприклад, 2005 року було скасовано закон, який надавав державні гарантії національним інвесторам. Цей закон досі не врегульований, і така ситуація змушує закордонних інвесторів дивитися на Україну, як державу, яка не в змозі захистити національного виробника», — сказав він.

Він повідомив, що Економічна рада тісно співпрацюватиме з урядом. «Сьогодні ми налагодили співпрацю з Комітетом реформ і 20 квітня плануємо підписати меморандум з Кабінетом міністрів про співпрацю і, як результат цієї тісної співпраці, створити раду промисловців і підприємців при уряді», — зазначив А. Кінах

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...