При накладанні мита на імпорт нафтопродуктів в Україні виникне дефіцит пального — фахівець

size="4">При накладанні мита на імпорт нафтопродуктів в Україні виникне дефіцит пального.

size="4">Таку думку кореспонденту ГолосUA висловив фінансовий директор мережі АЗС «КЛО» Ігор Чернявський на зборах асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України".

size="4">Я не розумію, навіщо потрібно накладати мито. Внаслідок цього, ми отримаємо лише дефіцит нафтопродукту та підняття ціни”, — запевнив він.

size="4">Експерт переконаний, що мито взагалі не потрібно, оскільки в країнах де є нафтопереробні заводи, такі як, зокрема, в Білорусі, де виробляється в три рази більше нафтопродуктів, продукт успішно виробляється і йде на експорт.

size="4">Такі ж котирування є у нафти і у бензину. Відповідно, виробляючи якісний продукт ми отримуємо можливість завантажити свій товар до порту і продавати його, до того ж, не треба платити акциз, а просто вивозити на ринок і отримувати прибуток. Завод має працювати на тому, що він виробляє нафту і продає на зовнішні ринки. У нас ж акценти рухаються в іншу сторону, а мають бути лише на одне націлені — на виробництво якісних нафтопродуктів і доступ до всіх ринків, тоді й ціна буде справедливою”, — додав він.

size="4">Нагадаємо, в Україні планується введення мита на імпортні нафтопродукти.

Читайте также по теме