ГолосUA
14:51 07/06/2010

Прийняття закону про новий судоустрій сприятиме тоталітаризму в Україні — депутат

Прийняття закону про судоустрій та статус суддів, ініційованого Президентом, може призвести до систематичного порушення прав людини.

Про це народний депутат від фракції Блок Юлії Тимошенко Андрій Сенченко заявив на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, цей закон “може відкрити двері до формування повноцінного тоталітарного режиму в Україні”. “Зараз дуже багато словесного туману навколо закону про судоустрій і статусу суддів, але якщо узагальнено сказати, то, якщо ми з вами — депутати, засоби масової інформації та громадяни, які вас читають, — допустимо прийняття цього закону, допустимо знищення Верховного Суду України як органу з конституційними повноваженнями, і допустимо розширення до якихось каральних повноважень Вищої ради юстиції, то я не здивуюсь, якщо репресії стануть звичайною справою, коли політика, депутата, журналіста, простого громадянина кожного дня будуть абсолютно безкарно притягати до відповідальності, допитувати, катувати та саджати”, — наголосив політик.

Нагадаємо, що 3 червня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні президентський законопроект “Про судоустрій та статус суддів”.

А. Береза />  

Читайте также по теме