ГолосUA
18:45 27/08/2010

Прикарпатська молодь знайшла «скарб» Довбуша

На Івано-Франківщині відбувся туристично-краєзнавчий проект «У пошуках скарбів Довбуша». Участь у квесті взяли представники молодіжних організацій Прикарпаття. «Скарб» дістався представникам Івано-Франківського молодіжного виконкому – команді «ВАВ». />  

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Вісім команд, по 3 учасника в кожній, розшукували імітований скарб на Скелях Довбуша у місті Болехів. Призом слугувала одна тисяча гривень монетами.

Пошуки скарбу нагадували змагання із спортивного орієнтування на місцевості. Спеціально для гри була розроблена карта, по котрій учасники гри мали розшукати легенду про те, де ж саме заховав свої славнозвісні скарби Олекса Довбуш. Зміст легенди вказав шукачам на місце, де й очікував на них приз.

За словами Мирослава Карабіна, начальника Головного управління у справах сім`ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА, цей туристично-краєзнавчий проект мав на меті об`єднати молодь Прикарпаття навколо своєї історії. Схожі квести проводитимуться і надалі, але вже із залученням не тільки молоді Івано-Франківщини, але й інших міст України.

«Важливим є те, що молоді люди можуть з користю для себе провести час, вивчаючи історію рідного краю та займаючись спортом. Крім цього, саме в такий спосіб молодіжні організації Івано-Франківської області мають можливість налагодити контакти, щоб у подальшому вести плідну співпрацю», – зазначила голова Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області Ганна Крисюк.

Куди витратять виграш учасники команди-переможця вони не призналися. Але жартували, що 30%, як і належить, обов’язково віддадуть державі.

А. Романюк

 

Читайте также по теме