ГолосUA
08:36 31/12/2008

Прикордонники просять батьків уважно перевіряти документи на виїзд дітей за кордон

Впродовж минулої доби співробітники Державної прикордонної служби відмовили у пропуску через державний кордон 47 неповнолітнім громадянам нашої країни.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Причина відмови — неправильне оформлення або відсутність необхідні документи. />  
Державна прикордонна служба України ще раз нагадує батькам, які під час зимових канікул планують відпочинок своїх дітей за кордоном, про необхідність уважно вивчати перелік необхідних для виїзду документів, адже практика свідчить, що саме у цей період значно зростає кількість відмов у пропуску через кордон неповнолітнім громадянам України.

Всього з початку року було відмовлено у пропуску понад 9 тисячам українських дітей.

Варто також зауважити, що через недбалість своїх близьких діти можуть отримати серйозні психологічні травми.
 
Щодо оформлення необхідних паперів Державна прикордонна служба України радить громадянам консультуватися з туристичними фірмами, послугами яких вони користуються, Необхідну інформацію також можна отримати на веб-сайті відомства pvu.gov.ua, або за телефонами гарячої лінії: 271-88-88 та 271-87-42.

Основними причинами відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків, які потрібні у випадку, коли дитину супроводжує лише один з батьків, або уповноважена ними особа. Крім того, серед причин непропуску є недійсні документи для закордонних поїздок, відсутність документів на право перетину кордону, відсутність фото дітей в документах батьків, закінчення терміну дії паспорта, технічна несправність документа.

Статтею 313 Цивільного Кодексу України визначено, що фізична особа, яка не досягла шістнадцяти років, має право на виїзд з України лише за згодою батьків (усиновлювачів), опікунів і в їхньому супроводі чи у супроводі осіб, які ними уповноважені. Разом з тим, фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.

 

Читайте также по теме