ГолосUA
08:01 26/12/2010

Прикордонники відмовилися від огляду пасажирів поїзда Київ — Москва

 

Прикордонники України у якості експеримента відмовилися від огляду пасажирів поїзда Київ — Москва на кордоні з Росією.

 

Про це повідомив помічник голови державної прикордонної служби Сергій Астахов.

 

«Сьогодні до Москви прибув «Столичний експрес», який відбув з Києва увечері 24 грудня з проведенням прикордонного та митного контролю в експериментальному режимі», — сказав він.

 

Оформлення поїзда №1 провели перед його відправкою на першій платформі центрального вокзалу української столиці. Для прискорення процедури документи на право перетину державного кордону разом з квитком перевіряли у пасажирів при вході в вагон. Поїзд № 2, який виїжджає з Москви до Києва, будуть контролювати групи огляду на під'їзді до кінцевої зупинки, від станції Дарниця до станції Київ-пасажирський.

Пасажири поїзда Київ — Москва вже оцінили нововведення. «Я постійно їжджу до Москви у відрядження. Раніше мене будили двічі вночі, тепер один раз — прогрес є. Хотілося б, щоб на російському боці ввели таку ж систему», — сказав один з пасажирів експериментального рейсу Віктор.

Як пояснив Сергій Астахов, російські колеги підтримують цю ідею. «Ми були її ініціаторами, тому працювали швидше. У Росії, напевно, через більш складні бюрократичні процедури впровадження такої схеми затяглося. Думаю, що наш експеримент буде додатковим стимулом для російських партнерів, щоб прискорити цей процес», — зазначив він.

Експеримент проведений у рамках реалізації домовленостей президентів України і Росії Віктора Януковича і Дмитра Медведєва щодо спрощення процедур перетину українсько-російського кордону, досягнутих у Глухові (Україна) у вересні цього року.

 

За матеріалами: Взгляд

Читайте также по теме