ГолосUA
11:32 22/08/2010

Прикордонники вилучили у браконьєрів 120 кілограмів осетра

120 кілограмів червонокнижного осетра вилучили прикордонники відділу «Очаків» Одеського загону у двох браконьєрів, що рибалили у Дніпровсько-Бузькому лимані.

Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Прикордонний наряд, який патрулював вздовж берега на околиці міста Очаків, побачив, як із моторного човна до припаркованого поряд автомобіля двоє невідомих перекидають білі пластикові мішки. Побачивши прикордонників, чоловіки пришвидшили роботу, тож правоохоронці, природно, поцікавилися вмістом мішків. Як з’ясувалося, рибалки вантажили 41 осетра загальною вагою понад 120 кілограмів. Як відомо, ця рідкісна риба є забороненою до вилову і занесена до Червоної книги.

За даним фактом було складено протокол про адмінправопорушення за порушення правил рибальства. Наразі готуються матеріали щодо заборони на вихід човна, та матеріали передачі в порядку статті 97 Кримінального кодексу України до місцевого райвідділу міліції для прийняття правового рішення.

За 7 місяців нинішнього року співробітники Держприкордонслужби вилучили у браконьєрів понад 12 тонн риби та 43 кілометри сіток.

 

Читайте также по теме