ГолосUA
17:56 18/12/2009

Прикордонники затримали понад 2 тисячі порушників

Співробітники Державної прикордонної служби України за 11 місяців цього року затримали понад 2 тисячі людей за незаконний перетин кордону нашої держави.

Про це повідомила Держприкордонслужба.

Дана інформація була оприлюднена сьогодні на колегії, присвяченій результатам роботи відомства 2009 року.

Згідно зі звітними даними, за 11 місяців поточного року прикордонники виявили також 1180 іноземців, які порушили правила перебування в Україні. Крім того, під час прикордонного контролю було відмовлено у в’їзді до України майже 19 тисячам потенційних нелегальних мігрантів.

Як наголошувалося на колегії, відомству удалося підвищити якість прикордонної служби і знизити активність протиправної діяльності на кордоні. Так, кількість спроб незаконного перетину кордону зменшилася на 15%, у тому числі на 33% незаконними мігрантами.

У ході проведеної роботи співробітники Держприкордонслужби України вилучили майже 960 одиниць зброї, близько 11,3 тисяч набоїв і 9 кг вибухівки, майже 175 кг наркотиків, контрабандних товарів на 295 млн грн.

Окрім іншого, на колегії було відмічено істотні досягнення Держприкордонслужби в нормативно-правовому полі. Цього року після внесення змін до Карно-процесуального кодексу України прикордонники отримали право вести дізнання у справах про використання свідомо підроблених документів.

До того ж, недавно вступив в дію Закон України «Про прикордонний контроль», розроблений фахівцями відомства на основі Кодексу Шенгенських кордонів.

 

Читайте также по теме