ГолосUA
19:55 10/02/2011

Припинення будівництва біля “Театральної” не спричинить підтоплення станції — головний архітектор столиці

Небезпека затоплення вестибюля станції метро “Театральна” у випадку зупинки будівництва над нею — на перетині вулиць Пушкінської та Хмельницького відсутня.

В цьому запевнив начальник Головного управління архітектури та містобудування Київської міської державної адміністрації-головний архітектор Києва Сергій Целовальник, пишуть “Українські новини”.

С. Целовальник зазначив, що такий висновок зробила очолювана ним комісія фахівців у складі 7 осіб.”Ми (комісія — ред.) всю цю справу розглянули, побачили і зрозуміли, і уклали в комісії, що жодної небезпеки для нижчих споруд для вестибюля метро від того, що будівництво будівлі не буде завершено, — немає”, — сказав він.

С. Целовальник зазначив, що доповідь вже передана голові Київміськадміністрації Олександру Попову. “Ми написали коротку доповідь на 2 сторінки керівництву, і я передав це до приймальні Олександра Попова, ми з ним говорили, скоро він з матеріалом ознайомиться”, — сказав головний архітектор.

За його словами, в процесі будівництва при розтині ґрунту гідроізоляційний шар не був порушений. Водночас над цим шаром була побудована проміжна конструкція, яка покрита сучасними гідроізоляційними засобами.

С. Целовальник зазначив, що є одне місце, яке теоретично може бути небезпечним, і це місце, де встановлена опора крана. Але це місце також покрито гідроізоляцією, і там знаходяться 2 помпи, які у разі проникнення води автоматично починають працювати.

Головний архітектор підкреслив, що коли кран буде демонтований, це місце буде також покрито гідроізоляцією.

Нагадаємо, 7 лютого О. Попов заявив, що вважає за необхідне зупинити будівництво над метро “Театральна” до 9 лютого.

Він повідомив, що власники об'єкта будівництва наполягають на його консервації, бо проста зупинка будівництва може спричинити за собою затоплення метро.

О. Попов доручив С. Целовальнику перевірити достовірність даної інформації.

Читайте также по теме