ГолосUA
17:55 02/07/2009

Приватні надровидобувні компанії можуть піти з українського ринку

Новий порядок видачі спеціальних дозволів на користування надрами у 2009 році, прийнятий Кабінетом міністрів, змусить інвесторів покинути український ринок, через невигідні умови роботи.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив президент Асоціації «Надрокористувачі України» Михайло Діброва — передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, інвестори почнуть покидати український ринок вже з другого півріччя цього року. Це пов’язано із тим, що в новому порядку видачі спеціальних дозволів на користування надрами абсолютно проігноровані інтереси приватних компаній і лобіюються державні. Так, за його словами, дозволи на користування надрами державним та приватизованим державним компаніям надаються без проведення аукціонів, в той час коли приватним компаніям навіть важко отримати дозвіл на участь в них. Для цього, як наголосив фахівець, у 30-ти денний термін треба встигнути зібрати великий пакет документів з фінансовими звітами, що майже унеможливлює участь.

«Це при тому, що більшість компаній, які цікавляться надровидобувною діяльністю на території України та мають матеріально-технічну базу, є приватними. У минулому році «Нафтобазу» хоча й надали 39 дозволів, проте вже сьогодні у них критичні фінансові показники» — сказав Діброва.

Асоціація буде оскаржувати свої інтереси в суді. />  

К.Коваленко
 

Читайте также по теме