ГолосUA
18:19 11/05/2010

Приєднання “Антонова” — це приєднання до фактично мертвої промисловості — політолог

Приєднання українського концерну "Антонов" до Російської Об’єднаної авіабудівної корпорації — це приєднання до фактично мертвої промисловості.

Таку думку озвучив директор Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при Міністерстві зовнішніх справ України, політолог Григорій Перепелиця на прес-конференції.

За його словами, об’єднання концерну “Антонов” і авіаційної корпорації Росії, щодо якого сьогодні ведеться дуже потужна пропаганда, не допоможе розвиткові українського підприємства, оскільки Росія не має необхідного наукового потенціалу.

“Те, що має Росія сьогодні, як і Україна, — це радянський науковий потенціал зразка 70-х років, і наше приєднання “Антонова” — це приєднання до промисловості, яка фактично мертва… тому що в них немає того наукового потенціалу, що дозволить зробити продукцію конкурентно здатною”, — зазначив Г.Перепелиця.

Як повідомлялося раніше, Російська Об’єднана авіабудівна корпорація (ОАК) і український концерн "Антонов" домовилися про створення керуючої компанії, що стало проміжним етапом на шляху інтеграції ОАК і "Антонова". Згідно з останнім проектом угоди між урядами Росії і України про співпрацю в авіабудуванні (який готувався до зустрічі президентів у Харкові і не був підписаний), 50% +1 акція ДАК "Антонов" повинні бути внесені в ОАК, яка сплатить цей актив власними акціями.

М.Мамаєва

 

Читайте также по теме