ГолосUA
07:10 24/02/2010

Приїзд на інавгурацію Януковича Патріарха Кирила не є політичним кроком — ПР

Приїзд на інавгурацію Віктора Януковича голови Православної Церкви Патріарха Кирила – логічний крок, що немає жодного відношення до політики.

Таке твердження висловила народний депутат. представник фракції Партії регіонів Ганна Герману в ефірі «5 каналу».

«Те, що приїде Патріарх Кирило – велика честь для нас. Це великий друг Віктора Федоровича, і те, що він приїде на інавгурацію, це буде велика честь і для України. Це фігура достатнього масштабу, достатньо впливова і ми сподіватимемося на те, що він свій вплив використає для допомоги Україні і для розвитку добрих дружніх відносин України з Росією», — висловилася вона.

Народний депутат намагалася переконати, що це не є політичним питанням.

За словами Г. Герман, Віктор Янукович «належить до Православної Церкви не відсьогодні, коли його обрали, а належав завжди. Він отримав у минулу неділю благословення Святійшого Володимира. Це нормальний процес – людина не повинна змінювати церкви кожен раз, як її кудись обирають. Тому не робімо з віри політики».  

Нагадаємо, що на інавгурацію Януковича прилетить очільник Православної Церкви Московського Патріархату Кирило, який благословить новообраного Президента. Низка партій та церковних організацій України вже негативно висловилися з цього приводу.

І. Носальська

 

Читайте также по теме