Призупинення протестів на харківському «соціальному майдані» не пов’язане з візитом Януковича?

Призупинення протестів на «соціальному майдані» у Харкові не пов’язане з візитом Президента України Віктора Януковича.

Про це сьогодні заявив один з організаторів акції протесту, голова Харківського громадського об’єднання інвалідів Чорнобиля Борис Коротков кореспонденту ГолосUA.

Він повідомив, що від завтра з десятої години ранку щоденні пікети інвалідів-чорнобильців та представників інших пільгових категорій, котрі виходили до будинку облдержавдміністрації впродовж трьох тижнів, будуть призупинені.

Учасники акції вимагають відкликання з парламенту законопроекту №7562, у відповідності до якого розміри грошових виплат будуть встановлюватися не законами (як це діє тепер), а урядовими постановами з урахування фінансових можливостей бюджету.

Як поінформував Б. Коротков, публічно підтримати ідею стосовно відкликання цього законопроекту харківським чорнобильцям пообіцяли і в обласній раді та адміністрації, і в міськвиконкомі. Крім того, під час сесії обласної ради, проведення якої заплановано на 17.02.2011, пільговикам обіцяно подовжити термін дії регіональної програми із соціального захисту чорнобильців та інших пільгових категорій громадян. Програма передбачає допомогу на ліки, поховання тощо.

“Якщо наші обіцянки не будуть виконані, тоді ми відновимо свою акцію. Наразі ж є рішення про її призупинення, принаймні до 21-го лютого”, — заявив керівник Харківського громадського об’єднання інвалідів Чорнобиля.

Водночас місцеві засоби масової інформації звернули увагу на те, що за три минулих тижня, поки тривали пікети, посадовці Харківської ОДА вперше зустрілися з протестувальниками у п’ятницю, 11 лютого. Вже було точно було відомо, що Харківщину відвідає Віктор Янукович, зокрема буде він і в будівлі ХОДА. І в обласній адміністрації провели засідання Координаційної ради з питань соціального захисту населення, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На офіційному сайті ХОДА одразу з’явилося повідомлення, що в нараді брали участь громадські організації ветеранів, інвалідів та дітей війни, і повідомлення про призупинення акцій на центральній площі міста.

Читайте также по теме