ГолосUA
17:11 15/10/2009

Про що писатимуть українські газети 16 жовтня

16 жовтня на шпальтах українських газет з’явиться тема нових злочинних діянь високопосадовців та міліції, які «нас оберігають». Цього разу під прицілом опинились наркоторговці-офіцери та депутати — кривдники. Спортивні ж питання потішать око читача — перемога української збірної з футболу вивела українську команду до «плей-оф».

Так в газеті «Україна молода» можна детально ознайомитись із діяльністю Харківських наркоторговців-офіцерів МВС, яких СБУ вивів «на чисту воду». На чолі картелю, який займався доставкою і продажем наркотичних речовин у Харкові, стояли високопосадовці, покликані з цим лихом боротися, — заступник начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (БНОН) у Харківській області та начальник відділу кримінальної міліції у справах не-повнолітніх міськуправління. Як то кажуть — доборолись…

Не менш цікавою подає «Україна молода» статтю про «Педофілів з мандатами?» Потерпілі в секс-оргіях діти у свідченнях міліції та прокуратурі серед кривдників називають депутатів від БЮТ Віктора Уколова, Сергія Терьохіна та Руслана Богдана.

Продовжує тему українських педофілів «Новая газета». Скандал навколо згвалтування дітей в дитячому лагері «Артек» набирає обертів. Наразі у справі фігурує розведена сімейна пара. Чоловік Дмитро, який сидить зараз в СІЗО, а його колишня дружина Олена звинувачує у всьому депутатів. Мати підозрюваного в згвалтування дітей в «Артеці» вважає, що може й винувата невістка, а її син вже 4 рази різав вени. Хто винен, а кого обмовили читайте на шпальтах видання…

Президент України побував у серці старої Європи. У Брюсселі Президент Віктор Ющенко разом із першою леді — пані Катериною Ющенко зустрівся з главою Єврокомісії та королем Бельгії. Це перший в історії відносин наших країн офіційний візит глави Української держави до Бельгії. Про що домовились — читайте на сторінках «України молодої».

Спортивні уболівальників не залишить осторонь тема футболу. Проста формальність — у Європі визначилися всі володарі прямих путівок на чемпіонат світу та учасники «плей-оф». Стільки в офіційних матчах українці ще не забивали жодному суперникові. Шість м’ячів, «відвантажених» у ворота Андорри, стали абсолютним рекордом результативності за всю історію нашого футболу: раніше максимальним рахунком були 5:0 проти Фарерських островів та тієї ж Андорри у недавньому вересневому протистоянні. Щоправда, у вересні 2006 року наші шість разів «розписувалися» у воротах азербайджанців, але то був звичайний «товарняк», який можна не враховувати. Тим приємніше, що позавчорашня перемога офіційно вивела українську команду до «плей-оф». Читайте в газеті «Україна молода» та «Новая газета».

Наслідки фінансової кризи в Україні відчувають мало не всі сфери життя, і культура — не виняток. Висвітлює тему недофінансування музеїв газета «День». Працівники нарікають — недофінансування або взагалі відсутність надходжень із державного бюджету ще з початку року. Так, через нестачу грошей може припинити свою роботу музейний комплекс «Мистецький арсенал». Наразі в музеї тривають будівельні роботи, для їх цілковитого завершення потрібно понад один мільярд гривень.

Освітня тема — передусім. Цьогоріч більшість університетів підвищили плату за навчання. Пояснюють це високою інфляцією. «Газета по-українськи» поспілкувалась із заступником міністра освіти Тарасом Фініковим. Причиною підвищення цін на освіту заступник називає подорожчання оренди приміщень, комунальні послуги, електроенергію, ремонтні матеріали. Що ще стало причиною — читайте на сторінках видання.

О.Оснач

 

Читайте также по теме