Проблеми сьогоднішнього пенсіонера напряму залежать від працюючих людей — Тігіпко

Проблеми Пенсійного фонду та виплати пенсії необхідно вирішувати за рахунок мінімального співвідношення кількості працюючих до кількості пенсіонерів.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час круглого столу, передав кореспондент ГолосUA.

За словами урядовця, виплата пенсій та її розмір сьогодні є надзвичайно болючим питанням для України. “Середня пенсія за 2010 рік склала 1147 гривень. Для чоловіків — 1322 гривень, для жінок — 800 гривень. При цьому 64% населення мають пенсію нижчу 1000 гривень. Ми маємо одне з найбільших співвідношень Пенсійного фонду до ВВП та навантажень на фонд заробітної плати. Окрім того, маємо негативну тенденцію кількості працюючих, і відповідно платників податків, до кількості пенсіонерів”, — зазначив він.

У зв'зку з цим С. Тігіпко одним із шляхів виходу із пенсійних проблем бачить зміну співвідношення працюючих до пенсіонерів. “Звісно це — нелегка проблема. І, в першу чергу, ми повинні вирішити, як зробити так, щоб населення жило довше. Сьогодні працюючі повинні підтримувати пенсіонерів, бо завтра вони отримуватимуть пенсію”, — наголосив він.

Читайте также по теме