ГолосUA
15:30 08/01/2009

Проблеми у газовій сфері треба вирішувати комплексно — В.Литвин

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин переконаний, що проблеми газопостачання, які виникли між Україною і Російською Федерацією, треба вирішувати комплексно. 

Про це він заявив журналістам сьогодні під час відвідання Почаївської Лаври на Тернопільщині, — повідомила прес-служба парламенту. 

«Треба мати нормальні, прогнозовані, прагматичні стосунки у цій сфері», — переконаний Володимир Литвин.При цьому він зазначив, що ціна газу має формуватися у межах домовленостей, котрі досягнуті, і з урахуванням можливості адаптації життєдіяльності країни до нових цін. «А те, що адаптувати треба, цілком очевидно, — сказав Голова Верховної Ради України. — Зрозуміло, що це питання буде предметом обговорення у парламенті».

В.Литвин зазначив, що він провів розмову щодо шляхів розв`язання проблем у сфері постачання та транзиту газу з Президентом України Віктором Ющенком, Прем`єр-міністром Юлією Тимошенко та головою правління компанії «Нафтогаз України» Олегом Дубиною.

Голова Верховної Ради України констатував, що сьогодні, судячи з інформаційних повідомлень, «імідж України зіпсовано в очах європейського співтовариства, а європейські партнери хочуть мати передбачуваність, стабільність і впевненість».

Відповідаючи на запитання журналістів, В.Литвин висловив думку, що Україна «повністю програла інформаційну війну з Росією у темі газу». «Не можна з`ясувати одну обставину: так відбирає газ Україна чи ні? Наші мляво заперечують, а на весь світ транслюється, що Україна є непередбачуваним і ненадійним партнером. Це дуже погано», — підкреслив Голова Верховної Ради України.

 

Читайте также по теме