ГолосUA
07:24 02/08/2010

Проблемні кредити перевірять на державному рівні

Міністерство фінансів та Головне контрольно-ревізійне управління, спільно з правоохоронними органами, керівництвом фінансових установ та залученням співробітників внутрішньої безпеки мають провести перевірки за кожним фактом надання проблемних кредитів державними банками.

Таке рішення прийнято на засіданні комісії під головуванням віце-прем’єр-міністра Володимира Сівковича, повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України.

За доручення прем’єр-міністра України Миколи Азарова Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств розпочала роботу щодо вирішення проблем неповернення кредитів, виданих державними банками або банками із значною державною часткою.

Зокрема, перевірки пройдуть у державних банках: ВАТ „Ощадбанк”, АТ „Укрексімбанк”, ПАТ „Родовід Банк”, ПАТ „АКБ „Київ”, ПАТ АБ „Укргазбанк”, ПАТ „Український банк реконструкції та розвитку”.

При перевірках буде звернено увагу на економічну та юридичну обґрунтованість рішень про надання кредитів юридичним особам у розмірі понад 10 млн. гривень та фізичним особам – понад 1 млн. гривень. />  

Читайте также по теме