ГолосUA
14:31 04/02/2010

“Прочавлення” змін до закону про вибори показало непевність Партії регіонів у перемозі — БЮТ

Якщо “регіонали” були впевнені у перемозі, не треба було “прочавлювати” зміни до Закону про вибори.

Таке переконання висловив у коментарі кореспонденту ГолосUA народний депутат, представник фракції БЮТ Сергій Міщенко.

“Якщо “регіонали” були впевнені у перемозі, не потрібно було цього ( внесення змін до Закону “про вибори Президента”, прийняте парламентом вчора — ред.), робити. Не потрібно було нагнітати ситуацію. Тим, що вони це зробили, вони показали, що потребують доведення розриву між кандидатами до шаленого стану, до 10%, щоб мати “запас” потужності”. — сказав він.

Народний депутат наголосив, що вважає швидкість, з якою відбулося підписання цих змін, заздалегідь підготовленою. “Коли це було, щоб в один день було рішення прийняте, підписане головою Верховної Ради, а на ранок воно вже у Президента, і він в обід його підписує? Наявна не те що змова, а, просто, все зрозуміло у цій ситуації. Всі вже очікували, і вчасно все підписали. Це політична змова проти Юлії Тимошенко”, — висловився він.

У наслідку, за словами С. Міщенка, “відбудеться повна фальсифікація виборів. “Темні” справи робляться без присутності чужих очей. Треба було ці чужі очі прибрати. Тому наші представники у територіальних комісіях будуть прибиратися. А там буде й вкидання фальшивих бюлетенів, і заміна протоколів, тобто повна вакханалія”.

Він підкреслив, що потрібно буде якісно працювати спостерігачам, “особливо там, де це масово відбуватиметься”.

Народний депутат також розповів про подальші дії БЮТ. “Ми сьогодні збираємо підписи під Конституційним поданням, але це відбудеться вже після виборів. До цього часу, якщо вони скористаються цими фальсифікаціями, за допомоги цього Закону, у випадку їх масового характеру, ніхто не буде дивитися на це, склавши руки. Будуть судові позови. Ніхто не визнає вибори після цього, якщо вони на це підуть”. — сказав Сергій Міщенко.

І. Носальська

 

Читайте также по теме