ГолосUA
13:53 05/12/2010

Продан не закликатиме підприємців виходити завтра на Майдан

 

Національна Координаційна рада підприємців вирішила не закликати мітингувальників виходити на Майдан Незалежності, незважаючи на запрошення підприємців завтра, 6 грудня, координатором Всеукраїнської акції протесту підприємців Олександром Данилюком.

Про це повідомила член Національної координаційної ради підприємців України, один з координаторів акції протесту підприємців Оксана Продан, в ефірі одного з українського радіо.

"Національна Координаційна рада підприємців прийняв рішення 6 числа (грудня- ред.) не закликати підприємців виходити, але підприємці мають право це робити, як громадяни України", — сказала вона.

За її словами, це не буде акція підприємців у понеділок 6 грудня, тому що є заяви інших осіб, які не входять до складу координаційної ради підприємців: "Я дуже рада буду, якщо у них це вийде, але не потрібно це видавати за акцію підприємців".

О. Продан також зазначила, що на акції протесту бізнес виходив з трьома вимогами — скасування Податкового кодексу (тоді це було ще перед Верховною Радою), це було питання скасування додаткових пенсійних внесків і зміни закону про єдиний соціальний внесок.

"Підприємницький майдан закінчився великим успіхом малого та середнього бізнесу, тому що ми, по-перше, зберегли “спрощенку” і, по-друге, ми значно обмежили повноваження контролюючих органів. Це те, що є, крім інших якихось питань. Це те, що ми вимагали, на що ми звертали увагу. Ми дуже багато чого досягли, і ми далі будемо працювати і будемо досягати цього ", — заявила член координаційної ради підприємців.

За словами О. Продан, залишилися інші питання, які дуже важливі для бізнесу: "Це єдиний соціальний внесок, який з першого січня, якщо він почне працювати такий як він є — цей закон буде драконівським і знову ж таки той малий бізнес буде не в кращій ситуації" .

 

6 грудня підприємці мають намір продовжити акції протесту на Європейській площі та оголосили про збір на Майдані о 9-ій годині ранку. Координатор Всеукраїнської акції протесту підприємців Олександр Данилюк у своєму блозі сьогодні, 5 грудня, оголосив про заклик підприємців йти на Майдан, щоб вимагати відставки Президента України Віктора Януковича та українського парламенту.

/>  

 

За матеріалами: Подробности

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...