ГолосUA
16:00 24/11/2010

Продан озвучила вимоги підприємців, які узгодив Клюєв

 

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв узгодив з підприємцями декілька висунутих ними вимог.

 

Про це заявила екс-голова Ради підприємців при КМУ Оксана Продан під час прямого ефіру програми “РозворотUA”, що є спільним проектом “Радіо-Ера” та ГолосUA.

 

“Деякі вимоги було погоджено. Зокрема, збільшення до 800 тисяч обороту для фізичних осіб, але з касовим апаратом і без — 300 тисяч. В них є посилання на ПДВ вони їх пов'язують і тому більше 300 не дають”, — зауважила вона.

 

Також за словами О. Продан, “погоджено 6 найманих працівників, відносно 10 тих, які були. В початковій редакції сьогодні було 2, потім додали 4, зараз 6”.

 

Стосовно видів діяльності, як зауважила О. Продан, було знайдено золоту середину, зокрема, по оренді нерухомості. “Якщо уряд наполягає на тому, щоб операції з нерухомості були заборонені, то оренду можна буде окремо, незалежно від того чи є я платником єдиного податку за іншим видами діяльності, я можу здавати і окремо сплачувати по ній податок, але займатись підприємницькою діяльністю фізичної особи на єдиному податку”.

 

За її словами, урядовець погодився в останній момент залишити на єдиному податку фізичних осіб у сфері права, у сфері бухгалтерського обліку і аудиту. “Це ті питання, які він погодив, але хочу звернути увагу, що юридичні особи все одно на єдиному податку. Для нас це дуже важливе та складне питання, в якому ми поки, що не знайшли підтвердження”, — сказала О. Продан.

 

Водночас О. Продан зауважила, що не було погоджене питання щодо спрощеної система, яка діє до 2015 року. “Але не погодили ми питання дуже важливе та принципове стосовно того, що сьогодні в редакції кодексу прикінцеві положення визначають, що спрощена система працює тільки до 2015 року. Ми це питання піднімали, і сьогодні віце -прем'єр нас у цьому не підтримав. Підприємці залишаються на вулиці”, — резюмувала вона.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...